Bohumínsko v Karlově Studánce zpěvem, tancem i domácím pivem

BOHUMÍN / KARLOVA STUDÁNKA – Talentované děti a místní domácí pivo. Bohumínští zaujali účastníky festivalu LEADERfest, na kterém se setkaly místní akční skupiny (MAS) z celé České republiky. Seriál workshopů zaměřených na výměnu zkušeností probíhal v Karlově Studánce.

V programu jednání zástupců místních akčních skupin, tedy uskupení, díky kterým si takzvané MASky budou moci sáhnout na evropské dotace, například vzdělávání na venkově, netradiční předškolní vzdělávání, udržitelné ekosystémy nebo aktivity pro rozvoj cykloturistiky.

"Za Místní akční skupinu Bohumínsko jsme prezentovali námět na masovější využití cykloboxů pro bezpečnější úschovu kol. Pilotním bude projekt městského Bosporu, který počítá s vybudováním cykloboxů v areálu volnočasového areálu za parkem Petra Bezruče. Projekt budeme realizovat ještě letos v létě,“ uvedl za MAS Bohumínsko její předseda Lumír Macura. Dodal, že LeaderFest měl také kulturní část, ve které vystoupily pěvecké sbory Masarykovy základní školy a Gymnázia Františka Živného v Bohumíně.

Celou akci doprovázel jarmark tradičních řemesel a regionálních produktů. Bohumín v této části reprezentoval stánek s domácím pivem z místního rodinného minipivovaru Skřečoňský žabák.

Lukáš Kania

 

Současně informujeme, že byla zveřejněna tisková zpráva z LeaderFESTu 2016: http://nsmascr.cz/tiskove-zpravy/2016/tiskova-zprava-leaderfest-2016/

Dále byly zveřejněny prezentace z konference Zvýšení kvality strategického plánování, která byla jedním z bodů odborného programu akce LeaderFEST 2016. Prezentace naleznete na odkazu http://nsmascr.cz/aktuality/2016/konf_strat_plan/

Fotogalerie

Vyhledávání