Potvrzeno - podpora projektů pro další období - dotace z IROP a OP TAK

Už je to potvrzeno! Žadatelé na území MAS Bohumínska se budou moci ucházet o dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) a Operačního programu technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK).

Místní akční skupině Bohumínsko byly Ministerstvem pro místní rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu schváleny na přelomu května a června programové rámce IROP a OP TAK. Z obou těchto operačních programů budeme mít k dispozici prozatím přibližně 34 mil. Kč (dotace). Tímto krokem můžeme začít postupně vyhlašovat výzvy zaměřené na vzdělávání, chodníky a cyklostezky, hasiče, památky a podnikatele.

Předpokládáme, že mezi prvními budou vyhlášeny výzvy z IROP zaměřené na mateřské a základní školy a chodníky a cyklostezky. Prozatím nastavujeme procesy a podmínky, ale předběžně počítáme s tím, že bychom mohli začít vyhlašovat již v srpnu.

Na podzim bychom pak vyhlásili výzvu pro malé a střední podniky zaměřenou na pořízení technologií a vybavení v návaznosti na digitalizaci a automatizaci z OP TAK. Dále připravujeme výzvu z IROP k podpoře jednotek SDH  v kategoriích JPO II, III a V zaměřenou na výstavbu a rekonstrukce požárních zbrojnic, pořízení požární techniky a věcných prostředků požární ochrany a na vybudování či revitalizaci umělých vodních požárních nádrží v obcích. Jako poslední bude vyhlášena aktivita zaměřená na památky, kde prozatím čekáme, až Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podrobnější podmínky.

Jsme rádi, že můžeme pomáhat rozvíjet náš region!

Fotogalerie

Vyhledávání