Úspěšně pokračujeme v realizaci projektu podporující realizaci venkovských komunitních táborů, seniorů a dobrovolnictví

MASka od dubna 2023 realizuje projekt z Operačního programu Zaměstnanost Plus s názvem Společně pro Bohumínsko CZ.03.02.01/00/22_008/0000224.

Prostřednictvím ADRA Havířov, která je finančním partnerem projektu, jsou podporovány a rozšiřovány kapacity dobrovolníků v území. Tito mohou smysluplně trávit čas se seniory nejen v domovech pro seniory. Senioři v jednotlivých obcích a městech organizují prostřednictvím projektu zajímavé akce či besedy (jednalo se např. o pohybově-poznávací soutěž v Bohumíně, besedu se starostou obce, spojenou s návštěvou domova seniorů a sportovní haly v Dětmarovicích, velikonoční tvoření v Dolní Lutyni, přednáška prevence požáru v domácnosti v Doubravě, posezení s harmonikářem a smažení vaječiny v Petrovicích u Karviné, akce s kouzelníkem v Petřvaldě nebo Den matek v Rychvaldu), které jsou místními hojně navštěvovány.

„V našem projektu podporujeme rovněž venkovské komunitní tábory, které organizují naši další partneři projektu. V převážné většině se jedná o místní spolky. Od začátku prázdnin tak proběhly tábory malých fotbalistů, hasičů, jezdců na koních, pionýrů, plavců, šachistů, tanečníků  či sportovců nejen v Bohumíně, ale i Dolní Lutyni, Doubravě, Petrovicích u Karviné, Rychvaldu. Do konce prázdnin by se měly uskutečnit ještě tábor petřvaldských mažoretek a tábor malých šachistů a šachistek v Bohumíně,“ řekl Lumír Macura, předseda spolku.

 

      

 

Fotogalerie

Vyhledávání